milivolt electronics world news Milli_Eitim_Mdrl\'nden_okul_mdrne:_Neden_kurs_amadn?-didimhaber.net
13-02-2016

Milli Eitim Mdrl\'nden okul mdrne: Neden kurs amadn?

Milli_Eitim_Mdrl\'nden_okul_mdrne:_Neden_kurs_amadn?

Milli Eitim Bakanl’nn, bir devlet okulunun müdüründen, dershanelerin yerine geçecek destekleme ve yetitirme kursu açmad için savunma yazs istedii ortaya çkt. Aydn\'n Nazilli ilçesi OvackOrtaokulu Müdürlüü’ne resmi yaz gönderen lçe Milli Eitim Müdürü Yener Gök, neden kurs açlmadnn raporlanmasn istedi.

lçe Milli Eitim Müdürü Gök tarafndan 9 Kasm 2015 tarihinde gönderilen yazda, örencilerin bir üst örenime daha iyi hazrlanmas için kadrolu, yoksa ücretli öretmenlerle destekleme ve yetitirme kursu açlmas gerektii, yaplan incelemedeOvack Ortaokulu’nda okuyan 8. snf örencileri için ngilizce, Türkçe ve Matematik derslerinden kurs açlmadnn tespit edildii belirtiliyor. Kadrolu öretmenler olduu halde neden bu derslerde kurs açlmadnn, raporlanarak bildirilmesi isteniyor.

Ovack Ortaokulu Müdürü Mustafa A. ise cevabi yazsnda unlar kaydetti: “2015-2016 eitim öretim yl 8. snflar TEOG kurslar için ilgili öretmenlerden, gerekli yazl duyuru yaplarak kurs vermek isteyenlerin yazl beyan istenmi, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öretmenleri kursu açacaklarn beyan ederken Türkçe, Matematik ve ngilizce öretmenleri de açamayacaklarn yazl olarak beyan etmilerdir. Bu öretmenlerle görüerek, neden açmak istemediklerini sorduumda, zorlanacaklarn ama haftada bir günlerini boaltrsam kurs açacaklarn söylediler. Ben de kabul ettim. Ne var ki sonra bundan da vazgeçtiler. Hattâ Matematik öretmeni B.B.\'nin, devletin bu kurslar açmasnn esas amacnn Gülen cemaatinin dershanelerini kapatmak olduunu, bundan dolay açmak istemedikleri bir söylenti olarak kulama geldiinde, öretmeni odama çararak, B. Hanm, böyle böyle söylediiniz kulama geldi. Ne dersiniz, doru mu? dediimde, \'Evet. Yalan m söyledim? Sizin yüzünüze de söylüyorum.\' deyince, B. Hanm, bunlar ne biçim sözler? Yapmayn böyle. Bunlar sizin de bizim de bamz artr. Benim u anda bile size soruturma açma gerekir dediimde bana, \'Hiç çekinmeyin. Açabilirsiniz.\' diyerek kapy çarpt ve çkt. Bahse konu öretmenin yönetime kar isyan kokan bu tavrlar kötü örnek olmu ve kurs açmay etkilemitir. Dier tarafta okulun merkeze uzak olmas, ücretli öretmen bulunamay gibi sebeplerle Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinde TEOG kursu açlm fakat Türkçe, Matematik ve ngilizce kurslar açlmamtr.\"

Eitim Sen Aydn ube Bakan Ali Gün ve Nazilli ube Bakan Sefer Ula Elmada ile Aktif Eitim Sen Aydn ube Bakan Ömer Küçükgüldal ise okullarda açlan destekleme ve yetitirme kurslarn verecek öretmenlerde gönüllülüün esas olduunu, öretmenlerin asli görevinin ders vermek olduunu belirtti.

Bu hadisenin ardndan Müdür Mustafa A., görevden alnarak Nazilli ilçe merkezine atanmt.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..